Dicuba oleh Are-tie.blogspot.com
Bahan A:
2 cawan susu segar/fresh milk
8 keping roti
2 cawan susu segar/fresh milk
8 keping roti
Bahan B:
4 sudu besar gula halus
2 sudu besar majerin
2 biji telur ayam
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu besar tepung jagung
4 sudu besar gula halus
2 sudu besar majerin
2 biji telur ayam
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu besar tepung jagung
2 sudu besar kismis hitam
Bahan C:
Sos Kastad
1 tin susu cair
2 sudu Besar tepung kastad
2 Sudu Besar gula
CARA:
1. Hancurkan /koyakkan roti dan rendam dalam susu 30 minit.
2. Kacau dan gaul rata bahan B.
3. Masukkan kismis dan tuangkan kedalam loyang.
4. Bakar dalam suhu 180'C selama 30 minit/masak.
5. Gaulkan bahan sos kastad dan masakkan diatas api yg sederhana sebentar.
6. Tuangkan sos diatas puding semasa menghidang.
NOTA:
Sos Kastad boleh juga di gantikan dgn ais kerim coklat/vanilla dan sebagainya..
ataupun cream coklat.
1 tin susu cair
2 sudu Besar tepung kastad
2 Sudu Besar gula
CARA:
1. Hancurkan /koyakkan roti dan rendam dalam susu 30 minit.
2. Kacau dan gaul rata bahan B.
3. Masukkan kismis dan tuangkan kedalam loyang.
4. Bakar dalam suhu 180'C selama 30 minit/masak.
5. Gaulkan bahan sos kastad dan masakkan diatas api yg sederhana sebentar.
6. Tuangkan sos diatas puding semasa menghidang.
NOTA:
Sos Kastad boleh juga di gantikan dgn ais kerim coklat/vanilla dan sebagainya..
ataupun cream coklat.
Selepas Puding Siap Dimasak |
0 comments:
Post a Comment